Basic Pascal Tutorial/Introduction/sv

From Free Pascal wiki
Revision as of 03:58, 3 February 2022 by Kai Burghardt (talk | contribs) (Kai Burghardt moved page Basic Pascal Introduction/sv to Basic Pascal Tutorial/Introduction/sv: tidy up main name space: create subpage hierarchy for basic Pascal tutorial [cf. [[Special: PermaLink/14...)
Jump to navigationJump to search

български (bg) Deutsch (de) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) 日本語 (ja) 한국어 (ko) русский (ru) svenska (sv) 中文(中国大陆)‎ (zh_CN)

Introduktion (författare: Tao Yue, tillstånd: översatt)

Välkommen att lära Pascal! Denna handledning är både en enkel och komplett introduktion till programmeringsspråket Pascal. Det täcker hela syntaxen för standard Pascal, inklusive pekare. Om du har bråttom att komma igång, eller om du söker efter information om en viss egenskap hos Pascal, kan du gå direkt till innehållsförteckningen för att välja någon lektion i handledningen.

Jag har försökt att göra det så tydligt som möjligt. Om du inte förstår en sak, prova det i en Pascal kompilator och justera saker och ting lite. Pascal är en syntaktiskt-strikt språk. Detta innebär att om du gör ett misstag, kommer kompilatorn stannar och informera dig om felet. Utom när du använder filer, det finns praktiskt taget inget sätt för dig att helt förstöra din dator.

Om du vill gå mer på djupet eller lära sig om ämnen utöver grundläggande datastrukturer, kan du köpa böcker och tidningar om programmering i Pascal som listas i wiki-sida Pascal and Lazarus Books and Magazines.

För att programmera i Pascal (eller de flesta högnivåspråk, för den delen), behöver du en kompilator. Du kan använda alla vanliga Pascal kompilator med den här guiden. Om du behöver ladda ner en kompilator, eller om du är ny till programmering helt och hållet och inte vet vad en kompilator gör, kolla in Compiler sidan.

previous contents next