Difference between revisions of "IDE Window: Find/fi"

From Free Pascal wiki
Jump to navigationJump to search
Line 1: Line 1:
 
{{IDE Window: Find}}
 
{{IDE Window: Find}}
  
If this dialog is invoked by Ctrl+F or by Search > Find then it the replace buttons and options are disabled.
 
  
If this dialog is invoked by Ctrl+R or by Search > Replace then the replace options will be enabled.
+
Jos tätä dialogia kutsutaan näppäimillä Ctrl+F tai Etsi-valikon "Etsi"-kohdasta niin korvaatoiminnot eivät ole käytössä.
 +
Jos tätä dialogia kutsutaan näppäimillä Ctrl+R tai Etsi-valikon "Etsi ja korvaa"-kohdasta niin korvaatoiminnot ovat käytössä jos kyseiseen tiedostoon voi kirjoittaa.
  
* Text to Find
+
* Etsittävä
* Replace With
+
* Korvaava
  
The above two comboboxes contain the last searched texts and replace patterns. Cursor Down will go back in history and fetch the last text to find.
+
Nämä ylläovat kaksi combobox sisältävät viimeisimmät haettavat ja vaihdetut tekstit. Siirtämällä kursoria alaspäin voidaan palata aikaisemmin etsittyihin teksteihin.
  
'''Hint''':
+
'''Vihje''':
You can choose, whether the IDE starts the dialog with the word at the cursor in the source editor or with a blank field in Environment -> Editor Options -> General -> Find text at cursor
+
On mahdollista valita tuleeko dialogia kutsuttaessa tyhjärivi vaiko editorissa oleva kursorin osoittama teksti oletuksena "Etsittävä"-kohtaan. Tämän toimiton muutos: Käyttöliittymä -> Editorin asetukset -> Yleistä -> Etsi oletuksena kursorin osoittamaa tekstiä
  
 
== Optiot ==
 
== Optiot ==

Revision as of 09:19, 22 July 2006

Deutsch (de) English (en) suomi (fi) français (fr)


Jos tätä dialogia kutsutaan näppäimillä Ctrl+F tai Etsi-valikon "Etsi"-kohdasta niin korvaatoiminnot eivät ole käytössä. Jos tätä dialogia kutsutaan näppäimillä Ctrl+R tai Etsi-valikon "Etsi ja korvaa"-kohdasta niin korvaatoiminnot ovat käytössä jos kyseiseen tiedostoon voi kirjoittaa.

 • Etsittävä
 • Korvaava

Nämä ylläovat kaksi combobox sisältävät viimeisimmät haettavat ja vaihdetut tekstit. Siirtämällä kursoria alaspäin voidaan palata aikaisemmin etsittyihin teksteihin.

Vihje: On mahdollista valita tuleeko dialogia kutsuttaessa tyhjärivi vaiko editorissa oleva kursorin osoittama teksti oletuksena "Etsittävä"-kohtaan. Tämän toimiton muutos: Käyttöliittymä -> Editorin asetukset -> Yleistä -> Etsi oletuksena kursorin osoittamaa tekstiä

Optiot

 • Sama kirjainkoko - Erottelee pienet kirjaimet isoista (esim. tällöin a ja A eivät ole samanarvoisia).
 • Etsi vain kokonaisia sanoja - Haettava teksti ei voi olla löydetyn sanan osana.
 • Säännölliset lausekkeet - katso IDE regular expressions
 • (Multi line - ei ole vielä tehty)
 • Kysy vielä muutoksille vahvistusta - Kysyy ennen korvaamista (mahdollista käyttää vain jos ollaan "Etsi ja korvaa"-dialogissa)

Lähtökohta

 • Kohdistimen osoittama kohta - aloittaa hakemisen siitä paikasta missä kursori on sillä hetkellä. Jos suunta on eteenpäin niin haku etenee kohti tiedoston loppua.
 • Ulottuvuuden alkukohta - Jos suunta on eteenpäin niin haku etenee kohti tiedoston loppua.

Ulottuvuus

 • Kaikki - haetaan koko tiedostosta
 • Valittu teksti - rajoittaa hakemisen valittuun tekstiin

Vihje: Jos halutaan että haku koskee useita tiedostoja on suositeltavampaa valita Etsi-valikon Etsi tiedostoista -kohtaa. Siis Etsi -> Etsi tiedostoista .

Suunta

 • Eteenpäin - haku tapahtuu alusta loppuun. Kultakin riviltä etsitään vasenmalta oikealle.
 • Taaksepäin - haku tapahtuu lopusta alkuun. Kultakin riviltä etsitään vasenmalta oikealle.