Difference between revisions of "Installing Lazarus/fi"

From Free Pascal wiki
Jump to navigationJump to search
m
Line 14: Line 14:
 
* FPC - FreePascal compiler
 
* FPC - FreePascal compiler
 
* FCL - FreePascal Component kirjasto, joka sisältää suurimman osan Lazaruksen grafiikkaan kuulumattomista komponenteista.
 
* FCL - FreePascal Component kirjasto, joka sisältää suurimman osan Lazaruksen grafiikkaan kuulumattomista komponenteista.
 +
 +
{{AutoCategory}}

Revision as of 10:48, 9 July 2013

Deutsch (de) English (en) español (es) suomi (fi) français (fr) magyar (hu) 日本語 (ja) 한국어 (ko) polski (pl) português (pt) русский (ru) slovenčina (sk) Tiếng Việt (vi) 中文(中国大陆)‎ (zh_CN)

Yleistä

Sinulle, joka haluat vain yksinkertaisesti asentaa Lazaruksen ja alkaa ohjelmoida sillä, on helpoin tapa imuroida ja asentaa uusi, suhteellisen stabiili jakelu (kuten Linux rpm-pakkaus, Windows exe-asentaja tai Mac OS X dmg-levykuvapakkaus). Voit lukea Linuxin tai Windowsin kappaleet "fpc binaries" tai alkuosat asentamisesta Linuxiin tai Windowsiin. Lopusta tekstistä suurimman osan voi huoletta jättää lukematta.

Niille, jotka haluavat osallistua IDE:n tai kääntäjän kehittämiseen ja niille, jotka haluavat käyttöönsä uusimmat työkalut, lähdekoodin asentaminen on välttämätöntä ja loputkin informaatiosta on asiaankuuluvaa.

Lazarus sisältää kaksi pääosaa:

  • LCL - Lazarus Component Library
  • IDE - RAD tool

Ne riippuvat puolestaan seuraavista:

  • FPC - FreePascal compiler
  • FCL - FreePascal Component kirjasto, joka sisältää suurimman osan Lazaruksen grafiikkaan kuulumattomista komponenteista.