CalLite/fi

From Lazarus wiki
Jump to navigationJump to search

English (en) suomi (fi) русский (ru)

Yleistä

CalLite

TCalendarLite on kevyt kalenterikomponentti. Se on luokan TCustomControl-jälkeläinen, joka ei ole riippuvainen widgeteistä. Se ei ole kiinteän kokoinen, kuten useimmat kalentereista, se mukautuu ja muuttaa kokoa tarvittaessa. Erilaiset ominaisuudet antavat pääsyn lähes kaikkiin sen ulkonäköön.

Tekijät

Howard Page-Clark, Ariel Rodriguez ja Werner Pamler

Lisenssi

Modified LGPL (with linking exception, samanlainen kuin Lazarus LCL)

Lataaminen ja asennus

Julkaistu versio

Viimeisimmän julkaistun version sisältävä zip-tiedosto löytyy Lazarus CCR:ltä SourceForge-palvelimelta. Pura tiedosto mihin tahansa kansioon.


Kehitysversio

Käytä svn client:ä ladataksesi nykyisen trunk-versio osoitteesta svn://svn.code.sf.net/p/lazarus-ccr/svn/components/callite/

Asennus

Lazaruksessa, mene "Package" > "Open Package File .lpk". Siirry CalLite lähdekansioon ja valitse callight_pkg.lkp. Klikkaa ensin "Compile" ja sitten "Use" > "Install". Tämä uudelleen rakentaan IDE:n (se voi kestää jonkin aikaa). Kun prosessi on valmis, IDE käynnistyy uudelleen ja TCalendarLite-komponentti löytyy komponenttipaletin välilehdeltä Misc.

Navigointi

  • Klikkaa mitä tahansa päivämäärää
  • Käytä näppäimistön nuolinäppäimiä
  • Klikkaa kalenterin yläpuolella olevia nuolinäppäimiä. Yksittäinen nuoli siirtyy yhdellä kuukaudella, kaksinkertainen nuoli siirtyy yhdellä vuodella
  • Klikkaa kuun nimeä avataksesi ponnahdusvalikon, jossa on kuukausia tai klikkaa vuosi-numeroa avataksesi ponnahdusvalikon viimeisen ja seuraavan kymmenen vuoden ajalta.

Dokumentaatio

Katso myös