Main Page/hu

From Lazarus wiki
Jump to navigationJump to search

Afrikaans (af) العربية (ar) català (ca) čeština (cs) Deutsch (de) English (en) español (es) فارسی (fa) suomi (fi) français (fr) magyar (hu) Bahasa Indonesia (id) italiano (it) 日本語 (ja) 한국어 (ko) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) русский (ru) slovenčina (sk) svenska (sv) Türkçe (tr) українська (uk) Tiếng Việt (vi) 中文(中国大陆) (zh_CN) 中文(臺灣) (zh_TW)

Köszöntünk a Lazarus és a Free Pascal wiki oldalán

Az oldalról

Célunk a wiki létrehozásával egy tudásbázis megteremtése az FPC/Lazarus és kapcsolódó projektek számára.

Az FPC már rendelkezik jó felhasználói dokumentációval, azonban az FPC fejlesztési, szervezési információi és további témák még nincsenek megfelelően dokumentálva.

A Lazarus dokumentációjában is vannak hiányosságok, ezért is lett létrehozva ez "nyílt dokumentum" vagy "wiki", ahol mindenki szerkeszthet vagy hozzáadhat tartalmakat.

A wiki felgyorsítja a dolgokat azáltal, hogy lehetővé teszi a változtatásokat és tartalmak hozzáadását webböngészővel! Amennyiben érdekel, rövid ismertetőket a 30 Second Quick Wiki Tutorial vagy a WikiPedia: Az első lépések címeken találsz. A homokozó a gyakorlás helye. Ha problémáid akadnak, értesítsd az oldalért felelős adminisztrátort vagy adj egy hibajelentést a Lazarus-CCR SF oldalon. Hagyhatsz még feljegyzést a visszajelzés oldalunkon is.

Ha szeretnél segíteni a Wiki magyarra fordításában, figyelmedbe ajánljuk a Magyar Fordítási Kalauz-t!

A Lazarus projekt története megtekinthető a Történelem oldalon.

Free Pascal Dokumentáció

FPC fejlesztői dokumentáció
Dokumentációkat tartalmaz a Free Pascal Compiler fejlesztők és más közreműködők számára, akik olyanokban érdekeltek, mint: üzenetek fordítása más nyelvekre, pascal kapcsolatok, szervezési információk, az FPC kiadás menete, ToDo (tennivaló) lista, stb.

Lazarus Dokumentáció

Lazarus dokumentáció
Minden elérhető dokumentáció és bemutató a Lazarus IDE használatáról (beleértve a Free Pascal Compiler kezelését is) megtalálható a Lazarus dokumentációk oldalán. Sok oldal "készítése folyamatban" van, ezért kérjük tapasztalataid hozzáadásával segítsd kidolgozni ezeket a részeket. Létrehozhatsz még egy személyes oldalt is amelyen a kapcsolattartási információidat tüntetheted fel, ha akarod.

Letöltések

Minden jelenleg elérhető komponens és csomag megtalálható a Lazarus-CCR Sourceforge fájllistájában. A Free Pascal Compiler és a Lazarus pillanatnyi tesztváltozata megtalálható a Lazarus Sourceforge oldalán. További dokumentációk találhatók a csomagokról a Komponensek és Példakódok wiki oldalon ha a személy aki a kódot közzétette létrehozott egyet. A fordító és rengeteg kód letölthető a Free Pascal Compiler letöltés oldalán és a Lazarus IDE weblapján. A Lazarus Snapshot-ok (napi állapot) letöltése innen lehetséges.

Levelező listák

Kezdő és haladó felhasználók csatlakozását is szívesen fogadjuk a Lazarus-ccr közlemények és általános levelező listáira.

Esetleg hasznos lehet a Lazarus IDE levelező listája és a FreePascal fejlesztőinek vagy a közleményeknek szánt levelező listái.

Ki mivel foglalkozik?

Ha éppen egy komponenst vagy egy könyvtárat konvertálsz, vagy valamire szükséged van, amit konvertálni kell, kérlek küldd be az Aktuális konverziós projektek oldalra. Ezek a küldemények útmutatást fognak adni a fejlesztőknek, akik az igényelt komponenseket konvertálják, továbbá megakadályozza, hogy két ember ugyanannak a csomagnak a konvertálásán dolgozzon.

Referenciák, hivatkozások és források

Lazarus IDE

Hírek és információk a Lazarus IDE weboldalon találhatók. Ötletek, eszközök, és egyéb tervek a Lazarus fejlesztés állapota oldalon találhatók. A kiadott Lazarus IDE és FreePascal fordító ezekről letölthető. A Lazarus fájl tárhely szintén tartalmazza a legfrissebb letölthető csomagokat a fordítóhoz és az IDE-hez.

Élő Lazarus Projektek

Jelenlegi listánk a Lazarus-t használó projektekről nyilvánosan elérhető weboldalakkal és letölthető Lazarus-szal kapcsolatos fájlokkal.

Szuper Oldalak és Linkgyűjtemények

Aktuális Delphi/Kylix-szal foglalkozó oldalainkat megtalálod a Kódolós oldalak oldalon. Kérlek bővítsd ki, ha ismersz egy jó oldalt, ami még nincs felsorolva.

Specializált Keresők

Van néhány kitűnő online kereső és tudásbázis ami nagy segítség lehet új technikák megtanulásához és problémák megoldásához. A Tamarack Associates üzemeltet egy gyors keresőt a Borland usenet archívumokhoz. A Mer Systems Inc. is egy hasonló kereső szolgáltatást biztosít. Egy másik kiváló információforrás, oldalon belüli keresési lehetőséggel Earl F. Glynn Számítógép Labor és Referencia Könyvtára.

Marketing Esettanulmányok

Lehetőség Lazarus felhasználók számára, hogy elmagyarázzák, miért a Lazarus-ra esett a választásuk.

Az FPC/Lazarus bemutatása kereskedelmi bemutatókon és versenyeken

Az FPC/Lazarus egy sátorban lett bemutatva a Systems 2005, a Systems 2006 és a Systems 2007-en Münchenben. Ezeknek a kereskedelmi bemutatóknak a tapasztalataira alapozva, információk gyűjteménye készült a bemutató sátrak jövőbeni előkészítéséhez. A Lazarus és egyéb hozzátartozó projektek is részt vettek számos versenyen, és egy wiki oldal lett előkészítve, hogy segítségre legyen a későbbi verseny kiírásokhoz.